28.04.2020 – Laptop-uri și tablete necesare elevilor

28.04.2020 – Informare COVID – 19, GCS
28 aprilie 2020
29.04.2020 – Informare COVID -19, GCS
29 aprilie 2020

Pentru ca școala să poată continua online este nevoie de multe eforturi solidare. Ceva ce putem face oricare dintre noi, persoană fizică sau societate comercială care avem disponibile laptop-uri sau tablete pe care nu le folosim, este să le donăm în beneficiul elevilor cu posibilități reduse. Inspectorul Școlar General Alexandru Dumbravă a făcut zilele trecute un apel la donații pentru a crește numărul copiilor care pot accesa lecțiile online.

„Din păcate, pentru foarte mulți dintre elevii sibieni, accesul la predarea online este mai dificil sau imposibil datorită lipsei unui echipament de conectare, a lipsei conexiunii sau a lipsei unor adulți care să le fie aproape. Nu putem să le facem pe toate, dar cred că unele lucruri sunt în puterea noastră de a fi îndreptate. Astfel, cred că locul unui calculator, laptop sau tabletă care poate că stă acum neutilizat/ă la dumneavoastră acasă sau la companiile din Sibiu, poate fi găsit în casele unora dintre copiii județului Sibiu care au nevoie de el.”

PENTRU CEI CARE DORESC SĂ DONEZE:

Detalii logistice legate de donații:

Unde se aduc: str. Turismului Nr. 15 (Casa Corpului Didactic Sibiu)

Când: în zilele de marți, miercuri și joi, intre orele 10-12

Telefon: 0269 230 259

Caracteristicile minimale ale produselor:

PC sau Lap top: Procesor dual core sau i3 , minim 4 GB RAM și placa video dedicata.

Tableta: minim 1 GB RAM.

Sistem de operare instalat și, dacă se poate, cu pachet Office.

La livrarea echipamentelor sunteți rugați să respectați metodele de protecție împotriva COVID-19.

De la Casa Corpului Didactic, echipamentele vor fi transferate în localitățile în care este mai mare nevoie de ele, conform unui necesar întocmit de partenera inițiativei, Alina Enache. Până la acest moment au fost înregistrate 548 de solicitări.

PENTRU CEI CARE AU NEVOIE DE ECHIPAMENTE:

Necesitățile elevilor se pot semnala prin înscriere în formularul de mai jos. Au prioritate elevii din anii terminali, clasele a 8-a și a 12-a, elevii din familii numeroase și din familii monoparentale:

https://docs.google.com/forms/d/1hSpmKOqpmj9Mh5WtqQu3WrFWqMpGr9pbfl9xNDGK_oc/edit?usp=drivesdk

După înscriere, veți fi contactați de unul din voluntari pentru detalii.